printable version taxi and car rental in bandung

Air Transportation | Land Transportation | Within Bandung | Outskirts of Bandung


TAXI

Transportation Bandung A more comfortable option is Taksi (taxi). There are several taxi companies in Bandung. Blue Bird is the most trusted company in Bandung, with Gemah Ripah (GR) Taxi as the locals’ second choice, with fare always based on meter, instead of negotiation as other taxi companies usually do. If you have to take a taxi other than Blue Bird, insist on using the meter first before sitting in the taxi. If it doesn’t work then try to negotiate. As of today, only cash payment is accepted.

There is a minimum taxi fare of Rp. 10,000 for Gemah Ripah (GR taxi), Rp. 20,000 for Kota Kembang taxi or Rp. 25,000 for Blue Bird (normally it is written on a sticker next to your seat). For instance, a distance of about 2.5 kilometers, from Alun-alun to Jalan Riau/RE Martadinata or near Gedung Sate, costs about Rp. 15,000 on meter. In a "usual-moving traffic condition" it takes about 10 minutes. An approximate negotiated medium-distance fare from Alun-alun to Gedung Sate (or Geology Museum) is Rp. 35,000. As a guidance, from Bandung train station to Trans Studio Bandung/Trans Studio Mall (about 5 kilometers/3 miles) costs around Rp. 25,000 (on meter). While from the airport, fares are fixed to a minimum of Rp. 40,000 for a short trip to within the city center (for instance: airport to Jalan Asia Afrika, about 6 kilometers or 3.7 miles). To destinations, such as Trans Studio Mall (Trans Studio Bandung) costs Rp. 60,000, around Husein Sastranegara Airport (eg. Pasir Kaliki) costs Rp. 35,000.

Blue Bird and GR Taxi also have round-the-clock booking/pick up services through telephone, though it is advisable to book in advance.


Blue Bird
Tel: + 62 22 7561234

 

 

GR Taxi
Tel: + 62 22 4217070

 

 

Taxi Kota Kembang
Tel: +62 22 7312312 / 7315000



CAR RENTAL

Finally, the most comfortable way to move around Bandung and its surroundings is called car rental! A car rental with a driver is highly recommended, unless you are familiar and comfortable with the “driving culture” in Bandung, or willing to accept the challenge of the experience. They drive on the left side of the road (left hand traffic) with right side steering wheel (right hand drive cars). An international driving permit (license) is also required.

A small 5 seater Toyota Avanza or an 8 seater Suzuki APV costs around Rp. 300,000 a day. A Toyota Innova (8 seater medium car) around Rp. 350,000 for a 12 to 16 hour rental. Some companies might include a driver on their charges but some exclude driver charges, which should be around Rp. 75,000 a day. One company, for example, sets a price as high as Rp. 630,000 for a 12-hour Toyota Innova rental inclusive of driver and petrol/gas.

Depending on how long you stop at one interesting place, a day car rental should bring you to virtually all of the interesting places within Bandung, and depending on whether or not you want to keep your cost low, and whether or not you have plenty of time, if you are not travelling alone renting a car might be the best option you have to choose, since you can share the cost.


Toyota Avanza

 

Toyota Innova

 

Suzuki APV


Several car rental websites for further information: Cipaganti, Europcar, Golden Bird, Karizma Rental Mobil, Lily Rent Car, Mulia Car Rental, Rental Mobil Bandung, Total Car Rental, Travel Jaya, and Dirgantara Car Rental.


Previous page: Other Information on Transportation Within Bandung
Next page: Transportation - Outskirts of Bandung



Booking.com


Don't forget to LIKE US too!



Back to top



Your Comments:


You are solely responsible for your comments. You must read and agree to abide by all of the terms and conditions between you and JoTravelGuide.com, as available on the following links: (Terms of Use: "Your Comments"), general Terms and Conditions (click here) and Privacy Policy (click here).


Name:

BapakSrigala 14 Apr 2015

Comment:

the minimum fare for Bluebird is only for ORDERS BY PHONE, as is clearly stated on that sticker next to the seat

Name:

JoTravelGuide 28 Feb 2015

Comment:

Dear All, thank you for your visit, comments and queries. JoTravelGuide doesn't engage in any transportation business. Just like a travel magazine or a travel book, we merely provide information for initial guidance. Please contact relevant companies directly for further information (we don't have any relationship at all with those companies listed here).

However, you can share your experience with others here though, if you wish :)
Wishing you have a great vacation in Bandung!

Salam pariwisata! Terima kasih untuk kunjungan ke situs kami dan komentar/pertanyaannya. JoTravelGuide tidak memiliki usaha transportasi atau pariwisata. Seperti majalah pariwisata atau buku panduan wisata umumnya, kami hanya menyediakan informasi yang dapat digunakan sebagai referensi awal wisata Anda. Silakan hubungi perusahaan-perusahaan yang tercantum di situs ini untuk informasi lanjut. (Kami tidak memiliki hubungan usaha atau terkait sama sekali dengan usaha/bisnis mereka).

Jika Anda inginkan, Anda dapat berbagi pengalaman wisata Anda disini dengan yang lain :)
Selamat berlibur di Bandung!

Name:

Esther Wu 27 Feb 2015

Comment:

Comments:
Hi.. I would like to enquire abt booking a vehicle for 1 day( 6mar) for 5 peoples.
1. May I know the price?
2. Would like to book a APV.
4. Include driver meals? (How much need to pay if not included)
5. Include petrol, toll charge, parking?
Thanks

Name:

Lady Rain 20 Nov 2014

Comment:

Bagaimana mau cari taksi atau supir yang boleh hantar dari Kampung Pago Resort, Ciwidey ke Husein Sastranegara Airport? Berapa tarifnya?

Name:

liyun 12 Oct 2014

Comment:

Permisi, mau tanya. Kalau dari pasar caringin ke batu nunggal gimana ya kalo mau naik angkot atau bis. Makasih sebelumnya :)

Name:

henny 18 Jan 2014

Comment:

mbak,,mw nanya dri airport k hotel ibish kira2 jarak nya jauh gk?dan ongkos klw naik taksi brapa yaa makasih

Name:

akbar ardele 27 Dec 2013

Comment:

kang mau tanya dari bandara husein ke terminal lewi panjang naik angkot apa aja ya kang mohon bantuan nya kang,,

Name:

tari 18 Oct 2013

Comment:

mau nanya, ini saya mau ke bandung pertama kali, kalo dari bandara husein sastranegara ke jl. prof eickjman naik taksi BB atau GR berapa ya?di bandara ada kn taksi2 tersebut?terimakasih sebelumnya

Name:

Yenti 1 Sep 2013

Comment:

Numpang nanya mas. Saya dari bandara soekarno hatta naik damri ke bandung. Dari pemberhentian akhir damri, kalo mau ke jatinangor naik apa ya.

Name:

JoTravelGuide 16 Jul 2013

Comment:

Cheapest way may not be the easiest way, especially for foreigners travelling in a group in Bandung. May be you can try to arrange a car rental (a minivan) and ask them to pick you all up at the airport and hire them for a few days (don't forget to bargain!). Contact details can also be found here (we just provide information, we don't provide commercial transactions). Thanks for your visit to our website Sim and we wish you have a pleasant holiday in Bandung!

Name:

Sim 15 Jul 2013

Comment:

May I know which is the cheapest way of transportation from the Airport to Braga Area? How much and how long is the journey? We have 10person in our group, we would like to visit the Maribaya Waterfall & Volcano (approx 6km away). Which means of transportation is recommended? Would it be better to go on sunday or saturday?

Name:

Nana 5 Jun 2013

Comment:

Mau tanya kang kalo dari perumahan BOJONG MALAKA INDAH andir ke STSI buah batu kalo naek taksi kira kira berapa?

Name:

adhee 12 May 2013

Comment:

dari airport (Husein Sastranegara) pergi terminal bus leuwi panjang berapa mnt kalau baik angkot ada gak yah naik taxi kira'' berapa ongkos heee makasih

Name:

JoTravelGuide 15 Apr 2013

Comment:

Halo Kartini, ke Ciwidey bisa naik bus umum atau "angkot" (L300) dari Terminal Leuwipanjang atau juga dari Terminal Kebun Kalapa. Dari Terminal Ciwidey dilanjut angkot lagi yang menuju ke arah Kawah Putih. Ongkos total seharusnya dibawah Rp. 15.000 untuk sekali jalan (bisa tanya penumpang kiri kanan untuk konfirmasi ongkos "terbaru"). Demikian, selamat berlibur ya.

Name:

kartini 14 Apr 2013

Comment:

Mau tanya klu dr gua batu atw buah batu (saya kurang jelas) mau ke kawah putih ciwidey itu naik angkutan umum apa selain taksi ya,dan berapa untuk kisaran ongkosnya

Name:

JoTravelGuide 22 Oct 2012

Comment:

Terima kasih untuk kunjungan dan komentarnya kang Teguh. Ongkos taksi bisa bervariasi, tergantung perusahaan taksi, jarak yang ditempuh sama si supir dll. Tapi untuk kisaran harga, sekitar Rp. 30.000, sekali lagi ini hanya kisaran harga (jangan lupa tinggalkan komentar Anda mengenai ongkos taksi Anda disini ya, jika Anda jadi naik taksi :)

Untuk angkot, Anda harus berganti-ganti angkot. Salah satu alternatifnya adalah naik yang menuju ke Terminal Kalapa (sekitar 20 menit, Rp. 2.500) dan dari sana naik yang mengarah ke Binong, turun di depan Trans Studio Bandung (sekitar 20 menit, Rp. 2.500).

Semoga bisa membantu. (Jangan lupa untuk ikutan "Like" Facebook kami di www.facebook.com/JoTravelGuideDotCom).

Name:

teguh 22 Oct 2012

Comment:

mau tanya kang,kalo dari leuwipanjang ke Trans studio via angkot gmana kang? Dan kalo taksi brapa kisaran biayanya?

Name:

JoTravelGuide 19 Oct 2012

Comment:

Halo Yudi, terima kasih untuk kunjungan dan komentarnya. Itu pertanyaannya, dari terminal Leuwipanjang kemana? Mungkin informasi yang kami sebutkan di atas bisa dijadikan acuan/referensi Anda.

Name:

yudi 19 Oct 2012

Comment:

Kang .. untuk jarak tempuh dan ongkos angkot atau taksi kira2 berapa lama dan berapa ongkosnya jika saya dari terminal bis di leuwipanjang

Name:

JoTravelGuide 14 Sep 2012

Comment:

Hi Diana, thank you for your visit and comment. Unfortunately we don't sell any kind of travel services (yet). Please refer to related information given in JoTravelGuide.com and you can contact them directly. Wishing you have a pleasant holiday in Bandung.

Name:

Diana 13 Sep 2012

Comment:

Hi..
Im looking for a van plus a driver for renting. Will be arriving in bandung with a pax of 11 people. Need transport for sight seeing for 2 days on 26th - 27th October 2012. Please quote me your price. Thank you

Name:

JoTravelGuide.com 8 Jun 2012

Comment:

Halo Nury,

Jarak dari terminal Cicaheum ke airport "lumayan" jauh, terutama kalau naik angkot. Naik taksi akan lebih nyaman, tetapi pastikan taksi Anda memakai argo (meter). Contoh taksi yang menggunakan argo adalah Blue bird, GR Taksi atau Taksi Kota Kembang.

Hotel dekat airport: Anda dapat bermalam di dekat station kereta api Bandung, karena selain berada di daerah wisata, airport juga tidak jauh dari sana (hanya dalam hitungan beberapa menit Anda bisa sampai di airport). List hotel berharga relatif murah dapat dilihat disini:
http://www.jotravelguide.com/ID/indonesia/bandung/hotel_bintang_2.php.

Semoga perjalanan Anda selama di Bandung menyenangkan.

Salam dari kami,

JoTravelGuide.com

Name:

Nuripah Darsan 7 Jun 2012

Comment:

Jarak dari airport ke terminal cicaheum jauh ga? Mana yang lebih nyaman naik angkot/taksi. Hotel apa yg paling murah deket airport, berapa tarifnya semalam? Saya mo ke Cirebon tapi mau stay semalam kat Bandung

Name:

Kian Lee 21 Mar 2012

Comment:

We (4 pax) are looking at renting a passenger van with driver in Bandung. Date: Monday (16th April-15:15hrs) to Friday (20th April-11:15hrs) 4 pax, 4 x golf bag. Usage morning till late (3am to 4am) daily. Area Bandung airport, Hotel, Dago area, Town. Please provide me with your price / quotation and will confirm the hiring.

Back to top


we accept donation to help us keeping this website active, please click "Donate" below if you would like to participate. thank you.





Booking.com